Tradicionalna belokranjska kuhinja Tradicionalna belokranjska kuhinja

Hrana

belokranjska pogača

Belokranjska pogača z ocvirki

Bela krajina je znana po odlični kulinariki, zato vam pri nas, na turistični kmetiji Šuklje, ob vrhunskem vinu postrežemo s prav tako hrano.

Gostom ponujamo le najboljše, kar pridelamo na kmetiji. Torej, pogostili vas bomo z domačimi prašički in piščanci, gobami iz bližnjega gozda, zelenjavo iz maminega vrta in odličnimi suhimi mesninami. Iz kuhinje bo prav tako zadišalo po domačem kruhu in belokranjski pogači. Gostom ponujamo za Belo krajino značilna na ražnju pečena jagenčka in odojčka ter  tudi jedi izpod peke.

Za nas ima tradicija še posebej velik pomen, zato pripravljamo jedi po tradicionalnih receptih, pisanih pod peresom naših prednikov, vendar z dotikom sodobnega sveta. V ponudbi imamo na novo tudi catering raznih predjedi in kanapejev, kateri so lično pripravljeni in lahko še posebej popestrijo vašo zabavo.  Pri nas lahko praznujete rojstne dneve, obletnice, birme, obhajila, ali pa pridete na izlet v Belo krajino. Sprejemamo v naprej najavljene skupine. Meniji se predhodno naročijo in sestavijo po željah naročnika. Možna je tudi strokovno vodena degustacija in ogled vinske kleti ter nakup vin.

Izleti

Če pridete na izlet v Belo krajino, vam lahko prihranimo čas in vam pomagamo z organizacijo izleta. V poletnih mesecih vam lahko organiziramo spust po Kolpi, kjer boste odkrili lepoto njene doline in uživali v kopanju v vročih dneh. Prav tako vam lahko organizirmo ogled Treh far, krajinskega parka Lahinja in ostalih znamenitosti Bele krajine. Lahko se pa le sprehodite po bližnjem gozdu, naberete borovnice, kostanj ali jurčke in se vrnete v čas otroških sanjarjenj….

Turistična ponudba

  • Vrhunska vina Šuklje
  • Tradicionalna Belokranjska hrana
  • Na kmetiji pridelana zelenjava
  • Domače mesnine
  • Sprejem (v naprej najavljenih) skupin
  • Strokovno vodene degustacije in ogled vinske kleti
  • Prodaja vina

Kontakt

Jože Šuklje (+386) 41 554 – 120 & Matija Šuklje (+386) 40 654 – 575

E:  info@suklje.com