Predstavitev vin Šuklje na Sarajevskem filmskem fetivalu!

Z vini Šuklje smo se imeli priložnost predstaviti na mednarodnem filmskem festivalu v Sarajevu. Za res nepozabno izkušnjo se zahvaljujemo celotni ekipi in organizatorjem festivala in upamo, da se naslednje leto zopet srečamo.

20882754_363621117391562_5210895296573247505_n

Vina Šuklje z ga. Barbaro Bačič in Les Robes de l`Est na mednarodnem vinskem festivalu v Bordeaux-u.

Festival je bil organiziran s strani Cashvin, enih izmed največjih vinskih distributerjev na severu zahodu Francije.  Šuklje modra frankinja in laški rizling sta tako ponosno zastopala Slovenijo na tem, za ljubitelje vina pomembnem dogodku v Bordeaux regiji. 

 

Cashvin, wine festival, Šuklje wine estate

 

 

Izjemen uspeh Vanese Klinec pod mentorstvom našega enologa Guillaume Antalicka na tekmovanju v senzorični oceni in poznavanju francoskih vin v Parizu.

O samem tekmovanju si lahko več preberete v zavihku

V okviru prireditve Paris Agricultural Show je med 28. februarjem in 1. marcem 2017 v Parizu potekalo tekmovanje študentov vinogradništva in vinarstva v senzorični oceni in poznavanju francoskih vin.

Tekmovanja se je udeležilo približno osemdeset najboljših študentov iz različnih vinogradniško-vinarskih šol iz Francije in drugih evropskih držav. Udeleženci tekmovanja so se pomerili v popolnoma enakih nalogah, vendar so rezultate francoskih študentov obravnavali ločeno od evropskih, da bi izključili morebitne prednosti domačega terena.

V letošnjem letu je organizator tekmovanja kot slovenskega predstavnika k udeležbi povabil Visoko šolo za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici. Visoko šolo je tako zastopala Vanesa Klinec, študentka tretjega letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Vinogradništvo in vinarstvo, ki se je v Parizu pomerila s štiriindvajsetimi študenti iz dvanajstih evropskih držav. Tekmovalci so se v prvem krogu preizkusili v poznavanju francoskih vin, opisu vin in komunikaciji, v okviru katere so izdelali marketinško nalogo po lastnem izboru (kratek film, poster, blog) na temo zmernega in odgovornega uživanja vina. Najboljši trije tekmovalci iz prvega kroga so se uvrstili v finalni krog, v katerem so pred komisijo ustno opisovali vina.

Vanesa Klinec je v prvem krogu tekmovanja s svojim kratkim filmčkom, ki ga je posnela s pomočjo Matica Ferjančiča, študenta prvega letnika visokošolskega strokovnega programa Vinogradništvo in vinarstvo, in dvema preizkusoma znanja iz senzorične ocene in poznavanja francoskih vin dosegla prvo mesto. Tako se je s švicarskim in z estonskim tekmovalcem uvrstila v drugi, finalni krog, v katerem je le za dve točki zastala za najboljšim tekmovalcem in tako dosegla izjemen rezultat, 2. mesto in srebrno medaljo.

Vanesa Klinec je med pripravami na tekmovanje, ki ji je kot mentor vodil doc. dr. Guillaum Antalick, profesor za vinarstvo Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo, pokazala izjemno zavzetost in pripravljenost. Prav to je razvidno tudi na končnem rezultatu, dosegla je drugo mesto v skupnem seštevku med evropskimi tekmovalci, z doseženimi točkami prvega kroga tekmovanja pa se je uvrstila takoj za prvim francoskim tekmovalcem. Na njene rezultate smo izjemno ponosni, saj kažejo tudi na to, da sodi znanje, ki ga ponujamo na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo, v sam evropski vrh.

Vrbanjka gre po svetu

Znamenitih 12 apostolov

Znamenitih 12 apostolov

 

Naša Vrbanjka je zelo radovedna gospodična, ki uživa v popotovanjih po svetu. Vedno spremlja nekoga iz naše družine, na izletu ali na izobraževanjih po vseh delih sveta. S temi novičkami bomo vas, ki ljubite potovanja, odlično vino ter kulinariko obveščali kje se nahaja naša gospodična, dodali kakšno zanimivost in seveda kakšno slikico.

Vrbanjka gre po svetu - Bordeaux

Vrbanjka je potovala v najbolj znano svetovno vinsko regijo na svetu - v Bordeaux (s podregijami Medoc, Saint Emilion in Pomerol). Bordeaux - še pred kratkim imenovan "speča lepotica", ne spi več. Živahno mesto ima bogato ponudbo vinskih barov in restavracij. Bordeaux je tudi ena izmed največjih vinskih regij na svetu v površini podobni kot celotne vinske regije v JAR in Avstraliji. Bordojci so predvsem znani po svojih rdečih zvrsteh, kjer kraljuje cabernet sauvignon, zvrst izvirajoča iz Medoca v 18. stoletju in je tradicionalno mešana skupaj z merlojem in petit verdojem. Na desnem bregu prevladuje merlot in njegov spremljevalec - cabernet frank. Če ste ljubitelji belih sort, brez skrbi, za vas se vedno najde lahkoten sauvignon in bolj kompleksne cuve sauvignona in semiliona ter najbolj prestižna sladka vina na svetu (Chateau Yguem). Tipične arome za rdečega bordojca je temne robidnice in črni ribez z elegantnimi notami vanilije in zelišč in trpkimi tanini v mladosti, kateri se s starostjo zgladijo. Desni breg ponuja vina z aromami slive in cvetlic. Naša ekipa je obiskala Chateau Leoville in Langoa Barton v Saint Julienu (Medoc) and Chateau la Crouix de Gay v Pomerolu. Poleg tega smo obiskali svetovno znan muzej vina - La Cite du Vin in okusili nočno življenje v nekaj izmed več kot 50 vinskih barov v centru Bordeauxa. Več si lahko ogledate v albumu.

Vrbanjka gre po svetu - ZDA

Vrbanjka se je tokrat odpravila na sam zahod sveta - v zvezdne države Kalifornija, Nevada, Arizona in Utah. Ogledala si je svetovno znane vinske pokrajine Nappa in Sonoma ter manjšo, manj znano, a zato nič manj zanimivo pokrajino Paso Robles. Nappa je dom tudi svetovno znanim vinskim kletem, kot so Mondavi, Opus one in Grgich hills, ne manjka pa tudi manjših, butičnih vinarij. V Kaliforniji so od rdečih sort v večini prisotni cabernet sauvignoni, merloti in zinfandel ter od belih sort Sauvignon in Chardonay. Poleg vinskih pokrajin si je Vrbanjka ogledala tudi velika mesta kot San Francisco in Las Vegas ter prelepo naravo s kanjoni in gozdovi v zvezdnih državah Arizona in Utah. Potovanje v ta del sveta zelo priporočamo.

 

Vrbanjka gre po svetu - Čile

Kot prvi kontinent si je Vrbanjka izbrala Južno Ameriko. V Čile je potovala z našo »šefico, enologinjo« Katjo Šuklje, ki je na konferenci IX International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology,21-26 April, La Serena, Chile, delila in pridobivala znanje, da bo naslednja letina še boljša. Katja je požela velik aplavz z raziskavo Effect of canopy manipulation on abiotic factors and grape and wine composition of Vitis vinifera L. cv. Sauvignon Blanc

Vrbanjka gre po svetu - Južna Afrika

Naša Vrbanjka se je zopet potepala po svetu. Iz temperamentnega Čila je spremljala člane družine Šuklje v prečudovito deželo afriških step, metropolitanskih mest in priznanih vinarij- v Južnoafriško Republiko. V univerzitetnem mestu Stellenbosh, nedaleč stran od znamenitega Capetowna in v samem osrčju vinogradov se je naša enologinja Katja izobraževala že tretje leto zapored. Svoja pridobljena znanja tudi skrbno uporablja pri pridelovanju naših najboljših vin.

Vrbanjka gre po svetu - Avstralija

Vrbanjka si je za naslednjo destinacijo izbrala deželo večnega sonca, čudovitih mest, prekrasne pokrajine, zanimivih živali in predvsem dobrih vin. V družbi Matije in njegove punce Katje je odpotovala v mesto Wagga Wagga, kjer naša Katja in Guillaume nadaljujeta svoje raziskave in nadaljnja izobraževanja na priznanem National wine and grape center, delujočem v sklopu Charles Sturt univerze. Namen potovanja je bil spoznavanje novih pristopov k pridelavi vina, obisk nekaterih priznanih vinarij ter degustacije najboljših avstralskih vin. Poleg izobraževanja pa so skupaj videli še marsikaj zanimivega. Več si lahko ogledate na fotografijah.

Šuklje vina predstavljena in zelo cenjena v Franciji, v mestu Bordeaux

Ekipa vinske kleti Šuklje je v oktobrskih dneh obiskala različne znane vinske regije Francije in se hkrati imela priložnost predstaviti tudi v eni največjih vinotek v Franciji, v vinoteki Cash vin v Libournu.  Prav tako je bila organizirana degustacija vin Šuklje v znanem vinskem baru La Ligne Rouge v Bordeauxu.

 

 

Trgatev 2016 uspešno končana!

Letošnja trgatev je postregla z obilo sonca. Grozdja je bilo sicer v manjši količini v primerjavi s prejšnjim letom, vendar je bilo zato tako bolj kakovostno. V galeriji si lahko ogledate nekaj trenutkov, ujetih s strani mladega fotografskega tima JK design.

Trgatev 2015 je v polnem teku!

Letos smo trgatev otvorili 5. septembra, in sicer smo najprej potrgali sauvignon. Letošnje vremenske razmere so, tako kot tudi drugod po Sloveniji, izredno ugodne, zato smo s pridelkom zelo zadovoljni! Veliko sončnih in toplih dni je omogočilo grozdju, da dozori in doseže visoke sladkorne vrednosti, zato se nam obeta nadpovprečni letnik. Upajmo, da nam bo vreme še naprej lepo služilo!

 

Šuklje vina predstavljena na 5. festivalu modre frankinje v Sevnici.

Grad Sevnica je 12. septembra gostil festival, posvečen nam osebno najpomembnejši in zagotovo najžlahnejši vinski sorti - modri frankinji! Festival se je odvijal v prelepem ambientu grajskega vrta, na katerem ni manjkalo odličnih frankinj in vrhunske kulinarike. Čestitke organizatorjem za izpeljan dogodek in se vidimo zopet čez leto dni.

Sauvignon 2014 na gala modnem dogodku Lisca 60 let!

Grand hotel Bernardin v Portorožu je gostil praznovanje 60. rojstnega dne uspešnega tekstilnega podjetja Lisce. Po modni reviji so si na pogostitvi gosti postregli z našim Sauvignonom letnik 2014, dogodka pa se je udeležila tudi naša ekipa.

Katja Šuklje doktorirala iz enologije!

Ponosni smo na našo hčerko in glavno enologinjo v kleti, saj je doktorirala iz enologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani! Svoje znanje že uspešno uporablja pri ustvarjanju naših vin.

katjin doktorat