CLASSIC

CIAO BELO - 2019

Ciao Belo je moderna različica tradicionalne bele zvrsti iz Bele krajine. Tako kot drugod v Sloveniji in srednji Evropi so tradicionalne zvrsti narejene iz sort, ki rastejo v sortno mešanih vinogradih, ki smo jih podedovali od prejšnjih generacij. Ciao Belo letnik 2019 sestavljajo sorte 30% sauvignon, 30% laški rizling, 20 % kerner, 20% renski rizling

 

Vino Šuklje - Ciao Belo

SENZORIČNI ZAZNAMEK

Na nos zaznamo rumeno sadje (breskev, marelice) in rahlo cvetne arome, podprte s tropskim sadjem. V ozadju zaznamo tudi note suhih zelišč. Vino je srednjega telesa, mineralno, sveže z dolgim in prijetnim pookusom. Tipična sveža zvrst iz Bele krajine z modernim zasukom. Pijte od leta 2020 do 2021.

VINIFIKACIJA

Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C ločeno za vsako sorto, nakar je vino zorelo še 7 mesecev na grobih drožeh. Končna zvrst je bila narejena pred stekleničenjem v juliju.

LETNIK 2019

Pomlad je bila izjemno hladna in vlažna, kar je vplivalo na pozno fenologijo. Nakar je sledil izjemno topel in suh junij, eden najtoplejših v zgodovini spremljanja agrometeoroloških podatkov. Izjemno toplo in suho vreme v času cvetenja je vplivalo na heterogenost, ki se je prenesla v čas vse do trgatve. Julij in avgust sta bila povprečno topla. Začetek septembra so zaznamovale nižje temperature in padavine, medtem, ko je bila druga polovica izjemno suha, topla in odlična za letnik rdečih vin. Letnik 2019 je bil odličen za bela vina, ki izkazujejo izjemen aromatičen naboj, eleganco in svežino, medtem ko je čudovit konec jeseni prinesel zrelost, pikantnost in eleganco rdečim vinom. 

Poreklo:
Bela Krajina, Slovenia
Vinograd:
Doma
Tla:
mešanica rdečerjave ilovice z manjšim proporcem apnenčastega skeleta
Sorte:
Kerner (50 %), Sauvignon (30 %), Renski rizling (20 %)
Starost trt:
30 let
Pridelek:
60–75 hl/ha
Čas trgatve:
16.–23. september 2019
Alkohol:
13,0 % vol
Titrabilne kisline:
5,7 g/L
Ostanek sladkorja:
1,3 g/L

VINA ŠUKLJE

VRBANJKA

SINGLE VINEYARD

LOZICE

SINGLE VINEYARD

LODOMA

TERROIR SELEKCIJA

BELO 140

TERROIR SELEKCIJA

MODRA FRANKINJA

CLASSIC

ROSE

CLASSIC
Vino Šuklje - Ciao Belo
POVPRAŠEVANJE

Ciao belo

POVPRAŠEVANJE

Ciao belo

Vinarstvo Šuklje - logotip

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljših uporabniških izkušenj na naši spletni strani. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, bomo domnevali, da se z njimi strinjate.

Vinarstvo Šuklje - logotip

STE STARI
18 LET ALI VEČ?