CLASSIC

CIAO BELO - 2019

Ciao Belo je moderna različica tradicionalne bele zvrsti iz Bele krajine. Tako kot drugod v Sloveniji in srednji Evropi so tradicionalne zvrsti narejene iz sort, ki rastejo v sortno mešanih vinogradih, ki smo jih podedovali od prejšnjih generacij. Ciao Belo letnik 2018 sestavljajo sorte Kerner, Sauvignon in Renski rizling.

Vino Šuklje - Ciao Belo

SENZORIČNI ZAZNAMEK

Na nos zaznamo rumeno sadje (breskev, marelice) in rahlo cvetne arome, podprte s tropskim sadjem. V ozadju zaznamo tudi note suhih zelišč. Vino je srednjega telesa, mineralno, sveže z dolgim in prijetnim pookusom. Tipična sveža zvrst iz Bele krajine z modernim zasukom. Pijte od leta 2020 do 2021.

VINIFIKACIJA

Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C ločeno za vsako sorto, nakar je vino zorelo še 7 mesecev na grobih drožeh. Končna zvrst je bila narejena pred stekleničenjem v juliju.

LETNIK 2019

Letnik 2018 je zaznamovala izjemno hladna zima z veliko snega, ki se je obdržal do konca marca. Zima, ki je v naši regiji nismo videli že desetletje. Začetek fenologije je bil pozen, a visoke aprilske in majske temperature so pospešile razvoj vinske trte. Zaradi spomladanskih zmrzali v prejšnjih dveh letih je trgatev ponudila veliko grozdja, ki ga je bilo potrebno konec julija strogo zredčiti, da bi dosegli želeno kakovost. Zaradi tople pomladi in poletja ter ne prevelikega vodnega stresa v juniju in juliju, so bile bele sorte potrgane že v začetku septembra, medtem ko je trgatev rdečih sort potekala v zadnjih dneh septembra po treh tednih idealnega, suhega in precej toplega vremena.
Poreklo:
Bela Krajina, Slovenia
Vinograd:
Doma
Tla:
mešanica rdečerjave ilovice z manjšim proporcem apnenčastega skeleta
Sorte:
Kerner (50 %), Sauvignon (30 %), Renski rizling (20 %)
Starost trt:
30 let
Pridelek:
60–75 hl/ha
Čas trgatve:
16.–23. september 2019
Alkohol:
13,0 % vol
Titrabilne kisline:
5,7 g/L
Ostanek sladkorja:
1,3 g/L

VINA ŠUKLJE

VRBANJKA

SINGLE VINEYARD

LOZICE

SINGLE VINEYARD

LODOMA

TERROIR SELEKCIJA

BELO 140

TERROIR SELEKCIJA

MODRA FRANKINJA

CLASSIC

ROSE

CLASSIC
Vino Šuklje - Ciao Belo
POVPRAŠEVANJE

Ciao belo

POVPRAŠEVANJE

Ciao belo

Vinarstvo Šuklje - logotip

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljših uporabniških izkušenj na naši spletni strani. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, bomo domnevali, da se z njimi strinjate.

Vinarstvo Šuklje - logotip

STE STARI
18 LET ALI VEČ?