CLASSIC

ROSE - 2019

Moderen, svež in popolnoma suh rose iz Modre frankinje. Še en način, da uživamo v kraljici naših vinogradov.

Vino Šuklje - Rose

SENZORIČNI ZAZNAMEK

Na nos zaznamo arome rdečega sadja, jagode, maline in karamele. V ustih imamo podobno aromatično percepcijo. Vino je suho s prijetno svežino in polnostjo. Popolno poletno vino. Pijte od leta 2020 do 2021.

VINIFIKACIJA

Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje, razdrozgano in takoj sprešano. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C dva tedna v posodi iz nerjavečega jekla. Po nekaj mesecih zorenja na drožeh je bilo vino pretočeno, grobo filtrirano in stekleničeno v aprilu.

LETNIK 2019

Letnik 2019 je zaznamovala izjemno hladna zima z veliko snega, ki se je obdržal do konca marca. Zima, ki je v naši regiji nismo videli že desetletje. Začetek fenologije je bil pozen, a visoke aprilske in majske temperature so pospešile razvoj vinske trte. Zaradi spomladanskih zmrzali v prejšnjih dveh letih je trgatev ponudila veliko grozdja, ki ga je bilo potrebno konec julija strogo zredčiti, da bi dosegli želeno kakovost. Zaradi tople pomladi in poletja ter ne prevelikega vodnega stresa v juniju in juliju so bile bele sorte potrgane že v začetku septembra, medtem ko je trgatev rdečih sort potekala v zadnjih dneh septembra po treh tednih idealnega, suhega in precej toplega vremena.

Poreklo:
Bela krajina, Slovenija
Podnebje:
subpanonsko, subkontinentalno z mediteranskimi vplivi
Vinograd:
Doma
Tla:
mešanica rdečerjave ilovice in apnenčastega skeleta
Sorta:
Modra frankinja
Starost trt:
6 let
Pridelek:
60 hl/ha
Čas trgatve:
23. september 2019
Alkohol:
12,5 % vol
Titrabilne kisline:
5.8 g/L
Ostanek sladkorja:
1,6 g/L

VINA ŠUKLJE

VRBANJKA

SINGLE VINEYARD

LOZICE

SINGLE VINEYARD

LODOMA

TERRIOR SELEKCIJA

BELO 140

TERRIOR SELEKCIJA

MODRA FRANKINJA

CLASSIC

CIAO BELO

CLASSIC
Vino Šuklje - Rose
POVPRAŠEVANJE

Rose

POVPRAŠEVANJE

Rose

Vinarstvo Šuklje - logotip

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljših uporabniških izkušenj na naši spletni strani. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, bomo domnevali, da se z njimi strinjate.

Vinarstvo Šuklje - logotip

STE STARI
18 LET ALI VEČ?