CLASSIC

ROSE - 2020

Moderen, svež in popolnoma suh rose iz Modre frankinje. Še en način, da uživamo v kraljici naših vinogradov.

Vino Šuklje - Rose

SENZORIČNI ZAZNAMEK

Na nos zaznamo arome rdečega sadja, jagode, maline in karamele. V ustih imamo podobno aromatično percepcijo. Vino je suho s prijetno svežino in polnostjo. Odličen spremljevalec poletnih druženj. 

VINIFIKACIJA

Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje, razdrozgano in takoj sprešano. Vinifikacija je potekala pri 15–18 °C dva tedna v posodi iz nerjavečega jekla. Po nekaj mesecih zorenja na drožeh je bilo vino pretočeno, grobo filtrirano in stekleničeno v aprilu.

LETNIK 2020

Zima je bila dokaj mila ter meseca marec in april nadpovprečno topla in suha. Začetek rasti je bil zgoden, nakar je sledila spomladanska pozeba v sredini aprila, ki pa je vseeno prizanesla najboljšim legam. Poletje je bilo toplo, z nekaj vročinskimi valovi. September je bil topel in suh, kar je imelo odločujoč vpliv na kakovost letnika. Trgatev je bila srednje zgodnja, bele sorte so bile potrgane v sredini septembra, medtem, ko je trgatev rdečih sort potekala konec septembra, v začetku oktobra. Bela vina letnika 2020, premorejo svežino in aromatičnost, podobno kakor v letniku 2019, medtem ko so rdeča vina elegantna, s privlačnim sadnim in taninskim nabojem. 

Poreklo:
Bela krajina, Slovenija
Podnebje:
subpanonsko, subkontinentalno z mediteranskimi vplivi
Vinograd:
Doma
Tla:
mešanica rdečerjave ilovice in apnenčastega skeleta
Sorta:
Modra frankinja
Starost trt:
6 let
Pridelek:
60 hl/ha
Čas trgatve:
23. september 2020
Alkohol:
12,5 % vol
Titrabilne kisline:
5.8 g/L
Ostanek sladkorja:
1,6 g/L

VINA ŠUKLJE

VRBANJKA

SINGLE VINEYARD

LOZICE

SINGLE VINEYARD

LODOMA

TERRIOR SELEKCIJA

BELO 140

TERRIOR SELEKCIJA

MODRA FRANKINJA

CLASSIC

CIAO BELO

CLASSIC
Vino Šuklje - Rose
POVPRAŠEVANJE

Rose

POVPRAŠEVANJE

Rose

Vinarstvo Šuklje - logotip

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljših uporabniških izkušenj na naši spletni strani. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, bomo domnevali, da se z njimi strinjate.

Vinarstvo Šuklje - logotip

STE STARI
18 LET ALI VEČ?